Кариесология - лечение и профилактика

Липсата на профилактика или ненавременно лечение могат да доведат до усложнено развитие на кариеси, което от своя страна може да резултира в заболявания на зъбната пулпа и нейното отстраняване (т.е. „умъртвяване”) или дори в загуба на зъб.
Образуването на кариес най-често е съпроводено с промяна на цвета в засегнатия участък на зъба, размекване на твърдите тъкани или образуване на вдлъбнат дефект. Друга симптоматика включва: чувствителност при допир на заболелия участък с топло, студено или сладко, различна по сила болка, както и смущения в дъвкателната функция и естетиката.

Кариесология

Какво представлява лечението на кариес?

Лечението на кариес представлява отстраняване на засегнатата част от зъба и заместване на липсващите тъкани със специални материали. Този процес се нарича обтуриране (пломбиране) на зъба. Понякога се налага манипулациите да се извършват под локална анестезия (упойка) за обезболяване и намаляване на дискомфорта на пациента.

Запазете час за консултация

При лечение на кариеси специалистите на „МИГ ДЕНТ“ използват най- съвременни полимерни материали, които гарантират биосъвместимост без странични ефекти, устойчивост на обтурациите и отлична естетика.