Красивата усмивка е равносилна на отлично здраве и самочувствие!

Проблеми като криви зъби, разстояние между зъбите и струпването им във фронталния участък, поради липса на място, могат да понижат самочувствието и себеоценката ви. Въпреки че повечето възрастни търсят ортодонта поради козметични причини, много хора се нуждаят от лечение на травматична захапка, водеща до болки в ставите и увеличаваща се подвижност на зъбите. Струпването на зъби затруднява добрата хигиена и води до възпаление на венците и зъбодържащия апарат.

Нашият подход в дентален център „МИГ ДЕНТ“ е да се съсредоточим върху изправянето на вашите зъби, така че да се постигне пълна хармония между зъби, челюсти и лице. Навременната ортодонтска намеса не допуска или отстранява появата на зъбно- челюстни деформации и аномалии, води до профилактика на основни стоматологични заболявания и до гарантирана естетика.

Ортодонтия

Какво представлява ортодонтското лечение?

Тази прекрасна област от денталната медицина, съчетаваща науката и изкуството има за цел да профилактира и коригира зъбно-челюстните аномалии и несъответствия, да съблюдава и насочва растежа и развитието на зъбните дъги и свързаните с тях анатомични структури.
Ключова роля за успеха на ортодонтското лечение има мотивацията на пациента и партньорството му с ортодонта. За най- малките ни ортодонтски пациенти, които използват подвижни апарати, моралната подкрепа на родителите и упражняването на контрол за носене на апаратите са от огромно значение.

Какви ортодонтски техники на лечение предлагаме?

Clear aligner прозрачни вакуумни шини

Clear aligner прозрачни вакуумни шини – Индивидуалните шини се изработват на базата на внимателно изготвен план. Това става възможно благодарение на високи технологии, като шините се заменят в процеса на лечение с цел по-прецизна корекция.
За постигане на желаните резултати трябва да носите вашите шини през цялото време на лечение, освен когато се храните и приемате течности. Необходимо е редовно посещаване на вашия зъболекар за подмяна на шините, както и за да сте в течение на красивите промени, които настъпват във вашата усмивка.

лингвални брекети

Лингвални брекети – т.нар. невидимо лечение- Лингвалните брекети се поставят от вътрешната страна на зъбите и са напълно невидими за околните. Обикновено са метални. Естетиката е отлична.

Метални брекети

Метални брекети

естетични брекети,керамични брекети и брекети от сапфир

Естетични брекети – Използваме керамични брекети и брекети от сапфир, вторият по твърдост минерал познат на човека.

пластинки

Пластинки с различна конструкция – Намират най-голямо приложение в ранно смесено съзъбие. Разширяват и оформят зъбните дъги, преместват зъбите в правилна позиция. Коригират неправилна захапка. За постигане на оптимални резултати изискват непрекъснато носене през деня и нощта.

Готов снемаем ортодонтски апарат

Готов снемаем ортодонтски апарат от еластична пластмаса – Решава ортодонтския проблем на вашето дете с 2 до 4 часа дневно носене и през цялата нощ. Прилага се и за насочване на поникващите постоянни зъби в правилната им позиция. Възстановява хармонията между зъбите и мускулите на езика, бузите и устните възможно най-рано, може да предотврати или профилактира бъдещо ортодонтско лечение.

Цени за поставяне на брекети и алайнери (прозрачни вакуумни шини)

От какво зависи цената на ортодонтско лечение?
Всеки клиничен случай е строго индивидуален. За да бъдем максимално обективни при определяне на цената на ортодонтското лечение е необходимо да Ви бъде извършен предварителен преглед от специалист. След това се изготвя план за предстоящо Ви лечение, зависещ от вида и тежестта на деформацията, вида брекети (естетични или метални) и от броя на алайнерите. Цената за Вашето предстоящо лечение ще Ви бъде представена подробно след преглед от нашите специалисти.