Детска дентална медицина

Детската стоматология разглежда превенцията и поддържането на орално здраве на деца и юноши. Зъболечението на детските зъбки изисква предварителна адаптация на детето към клиниката и към лекуващия лекар по дентална медицина.
В дентален център „МИГ ДЕНТ“ имаме специален подход към децата, с който целим не само да излекуваме зъбките, а и да направим преживяването на мъничетата забавно, като минимизираме страха от ходенето на зъболекар и го заменим с желание и отговорност. Именно заради това предоставяме кабинет с интериор от весели картинки на зъбчета, които спомагат за комфорта и психическото предразположение на вашите деца.

Детска стоматология

Първа среща на детето с детски стоматолог

Грижата за временните (млечни) и новоизникналите постоянни зъби обуславя до голяма степен подреждането на зъбните редици и състоянието на зъбите в по-късна възраст. Първата среща на детето с детски стоматолог е с профилактична цел и е препоръчително да се случи след появата на първите няколко зъба (между 6 и 9 месечна възраст). Редовните профилактични прегледи през следващите години позволяват на децата да опознаят средата на денталните кабинети и под формата на игра да се запознаят с манипулациите в устата, които са необходими за профилактика и лечение. По този начин се намалява съпротивата, ако възникне необходимост от лечение на по-късен етап. Тези първи посещения са полезни и за родителите, които получават ценни съвети относно грижата за детските зъби.

Запазете час за консултация

Специалистите в дентален център „МИГ ДЕНТ“ ще се погрижат за усмивката на Вашето дете. Свържете се със нас сега!