Какво представляват денталните импланти?

Денталните импланти, наричани още зъбни импланти, са съвременна алтернатива на липсващ зъб. Те са най-щадящото в дългосрочен план решение за възстановяване на различни дефекти на зъбните редици- от един липсващ зъб до изцяло обеззъбени челюсти, както и на нарушената дъвкателна функция след загубата на зъба и естетиката. Зъбните имплантите са титаниев винт опори със специфична форма, които се навиват на мястото на дефекта и са особено подходящи за интегриране в човешка кост. Това може да стане веднага след изваждане на зъба или по-късно, ако е необходимо допълнително лечение на костта. След поставяне в челюстта, зъбните импланти се срастват с околните тъкани и действат като постоянен заместител на корените на зъба, т.е. превръщат се в стабилна опора за един или повече специално изработени изкуствени зъби.

Зъбни импланти - дентална имплантология
Важно е да отбележим, че използването на дентални импланти запазва съседните зъби, докато поставянето на мост изисква изпиляването на съседни здрави зъби, които да послужат за опора.

Какво представлява имплантологичното лечение?

След обстоен преглед на вашите зъби, нашите специалисти ще направят план на лечение, като ви предложат всички възможни варианти и след подробно обсъждане ще се избере най-подходящият за вас. Всяко имплантологично лечение започва с анализ на клиничния случай на база общ здравен статус, рентгенографии и състояние на участъка в устната кухина, където ще бъдат поставени зъбните импланти. Следващата стъпка е планирaне на лечение – с незабавно или с отложено натоварване на импланта.

Поставяне на зъбни импланти - имплантологично лечение

Етапи в денталната имплантология

Етапи на имплантиране с отложено натоварване:

  • поставяне на зъбен имплант;
  • след 4 до 5 месеца – разкриване на импланта и поставяне на оздравително пънче;
  • след 1 до 2 седмици – поставяне на постоянна конструкция, възстановяваща липсващите зъби.

Етапи на имплантиране с незабавно натоварване:

  • поставяне на зъбния имплант заедно с надстройка с временна корона;
  • след 1-2 седмици – поставяне на постоянна конструкция, възстановяваща липсващите зъби.

При някои клинични случаи няма условия за успешно имплантиране, поради липса на достатъчен обем кост за осигуряване на първична стабилност на импланта или липса на достатъчно меки тъкани, осигуряващи естетично възстановяване. Това предполага включване на някои допълнителни хирургични интервенции за регенериране на липсващите тъкани. Необходимостта от тези манипулации се установява на етапа анализ на клиничния случай.

Дентална имплантология от МИГ ДЕНТ

Ние в дентален център “МИГ ДЕНТ” предлагаме лечение с дентални импланти на доказалата се в световен мащаб имплантатна система Alpha Bio Tec (повече информация може да намерите на www.medina-bio.com), като манипулациите се извършват от дългогодишен специалист в областта на имплантологията и оралната хирургия. За нуждите на лечението се изготвя индивидуален лечебен план и подготовка, като за вашето здраве и комфорт се грижи целият екип на денталния център.

Цени за поставяне на зъбни импланти

От какво зависи цената на имплантологичното лечение?
Всеки клиничен случай е строго индивидуален. За да бъдем максимално обективни при определяне на цената на имплантологичното лечение е необходимо да Ви бъде извършен предварителен преглед от специалист. След това се изготвя план за предстоящо Ви лечение, включващ необходимите предварителни изследвания (скенер), определяне на метода на лечение и техниката на имплантиране. Цената за Вашето предстоящо лечение ще Ви бъде представена подробно след преглед от нашите специалисти.